tirsdag 25. juni 2013

Sangerstevne på Bjørnsund 7.-9. juni 2013


Havsus og sang

«Vestlandets skjærgård med holmer og sund hvor solen synker ned i hav.

Praktfull natur og en glad sommerstund setter vi kurs mot Bjørnsund.

Bjørnsund, Bjørnsund, sommersol, vakreste stedet på denne jord.

Hav og himmel , speilblank sjø, kveldssol gjør himmelen rød…»

Bjørnsundsvalsen, diktet og tonesatt av Harald Sundsbø, lød ut over holmer og sund denne andre helga i juni. Selv om havet ikke var speilblankt og himmelen ikke rød av kveldssol, la det ingen demper på stemningen og sanggleden da 120 korsangere fra fem kor møttes til sangerstevne akkurat her på vakre Bjørnsund. Gule Blandakor stod som arrangør av stevnet, for øvrig for tredje gang her ute.

Sangertoget gikk på smale veier øya rundt mellom velstelte hus. Bud skolemusikkorps hadde tatt turen over fjorden for å lage ekstra feststemning for sangerne. Og selv om båten hadde rullet godt på vei ut, holdt de stø kurs og marsjerte taktfast mellom bakker og berg.

President i Norges korforbund, Svend-Ola Hådi, og Gulekorets leder Marianne Hammerø Eide stod for den høytidelige åpninga av stevnet ute ved leirskolebryggene. Marianne er for øvrig også leder i Norges Korforbund, avdeling Romsdal.  Noen av koristene fikk medaljer for «lang og tro tjeneste» og ble hyllet med hurra-sang.  Romsdalssong og selvfølgelig Mellom bakkar og berg ljomet også mellom bryggene. 

Bedehuset skapte en fin ramme rundt både kirkekonsert og profankonsert. Det gir en helt spesiell stemning og en følelse av ydmykhet å sitte her, se ut over havet og skjæra der ute, mens vakker sang og musikk fyller rommet.

Vertskorets forestilling «Bjørnsund i ord og toner», laget og satt i scene av dirigent Bjarne Harøy, ble også vist i bedehuset. Vi får høre om folket som levde på Bjørnsund, om slit og strev på hav og land, om oppgangstider og fraflytting. Humoren ble også satt ord på gjennom sketsjen «Bryggjeprat».  Alvor og skjemt i lett blanding, slik måtte det være.  Bjarne på gitar og Asgeir Berg på trekkspill stod for vakkert tonefølge.

Søndag var det tid for øyvandring .Turen gikk over berga og ut til Moøya fyr, der Bjarne Harøy blant annet fortalte om Rokta-forliset ved Gallerskjæra i april 1938.  Åtte sjøfolk mistet livet, to av dem var redningsmenn fra Søre Bjørnsund.

Da trofaste Øybjørn kom for å frakte koristene vel hjem, hadde vindet stilnet og det lysnet i vest. Med den vakre naturen som perfekt ramme rundt sangen og samværet tror vi at mange hadde hjertet fylt med toner fra Bjørnsund da de reiste hjem.

«...Toner fra hav, fra holmer og sund, fyller mitt hjerte en stund.
Bjørnsund, Bjørnsund, sommersol, vakreste stedet på jord. »

               Sangertoget                    

Åpningsseremonien

Fra Gulekorets forestilling "Bjørnsund i ord og toner"

søndag 5. mai 2013

Korseminar 20 og 21 april

Sangpedagog Solveig Håvik.


En veldig nyttig og lærerik helg for oss alle!

Og nå gleder vi oss til sangerstevnet på Bjørnsund,
7 - 9 juni 2013!


Korfest hos Quernes Mandssangforening på Averøy!

 Lørdag 26 januar var vi invitert til Averøya på Korfest,
 sammen med Eide og Hustad felleskor- nå Atlanterhavskoret!
En flott fest med god mat og god drikke!
Masse sang og musikk, og alt som hører med....

 Tarrakarrain og Quernes Mandssangforening!


Tarrakarrain

Og nå har stafettpinnen kommet til oss, så da er det bare og starte planleggingen!

Møtes i Januar 2014!

torsdag 10. januar 2013